Skip to main content

In de podcast ‘Langs de steenweg’ gaan we op bezoek bij mensen die wonen, werken en ondernemen langs de A12 van Boom tot in Wilrijk. In deze aflevering gaat onze Aansteker-reporter Dries De Vis langs bij Mélanie Lambrechts, beter bekend als Mel Lucy Bruneel. Zij was altijd al gebeten door het creatieve beestje. Van jongs af aan gebruikt ze haar creativiteit en kunst als een manier om tot rust te komen. Mel werkt in een filiaal van de teken- en creatieve winkelketen Lucas Creativ langs de Boomsesteenweg in Aartselaar.

Mélanie Lambrechts combineert haar werk bij Lucas Creativ met haar leven als kunstenares. Het doel van haar kunst is een positieve impact te maken op de maatschappij. Zo wil ze haar schilderij ‘A Friend in Need’ veilen ten voordele van de vluchtelingen uit Oekraïne.

“De bedoeling van deze veiling is niet op het bedrag samen in een grote pot geld te stoppen”, legt Lambrechts uit. “Ik wil er echt iets persoonlijks van maken. De persoon die het werk zal kopen, mag ook inspraak hebben wat er met het geld gedaan zal worden. Graag zou ik iemand persoonlijk kunnen helpen. Bijvoorbeeld iemand met kleur omdat zij het ook zeer moeilijk hebben om te kunnen vluchten uit Oekraïne.”

Advertentie