Skip to main content

Aan de zuidvleugel van de Sint-Bernardusabij is de zomer al een feit. De tweede editie van Bar Bernaar opende eind april zijn deuren zodat mensen met een hapje en een drankje kunnen genieten in een oase van rust en groen. “Vorig jaar hadden we een kort seizoen met een aantal beperkingen. We zaten met de coronamaatregelen en enorm slecht weer, dus dit jaar hebben we alles op alles gezet om bij de eerste zonnestralen van de partij te zijn in een nieuwe en verbeterde setting”, vertelt Tom Cumps die de zomerbar in goede banen leidt.

Ondanks de beperkingen van de vorige editie kregen Tom en zijn team heel wat positieve reacties. “Week na week zagen we de bezoekersaantallen stijgen. Zelfs als het slecht weer was, en andere zomerbars gewoon leeg bleven, zat hier toch nog volk”, aldus Cumps.

Groen en lokaal karakter
Conceptueel blijft Bar Bernaar hetzelfde als vorig jaar, maar wel met meer aandacht voor gezelligheid en het groene kader. “Omdat we nu meer voorbereidingstijd hadden, hebben we die benut door te investeren in de afwerking. Zo integreerden we bamboe en andere planten in het terras, kan je binnen terecht in een gezellige corner en hebben we onze drank- en eetkaart aangepast waarin het lokale karakter nog meer wordt versterkt.”

Advertentie

Dat er stevig werd ingezet op dat lokale karakter merk je voornamelijk aan de drankenkaart. Zo staan er tien streekbieren van de Verhuisbrouwerij in Hemiksem, het Ganzenhof in Schelle en de Blauwe Kuip en De Klem in Niel. “Daarnaast hebben we met Rupelgin uit Niel ook een spirit uit eigen streek”, vertelt Cumps enthousiast.

Naast een uitgebreid drankenassortiment kan je bij Bar Bernaar ook volop genieten van lekkere gerechten en versnaperingen. Zo zijn er niet alleen hapjes voor sharing (met vegetarische opties) en een nieuw aanbod aan zoetigheden, maar ook uitgebreide maaltijden zoals vol-au-vent of pizza.

Authentieke locatie
De Sint-Bernardusabdij draagt bij aan de succesformule van de zomerbar. “De abdij staat middenin de natuur. Het is een locatie die onmiddellijk voor zich spreekt waardoor het nog weinig inkleding nodig heeft. We werken met veel hout en groen om het op die manier mee te integreren met de stijl van de abdij en het park. De omgeving biedt ook veel mogelijkheden omdat er veel rondom de abdij te beleven is. Zo strand hier binnenkort het festival Casa Blanca neer.”

Nu er weer meer mogelijk is, hoopt Bar Bernaar af en toe toch ook een speciale avond op poten te kunnen en mogen zetten. “Uiteraard volledig binnen het concept van rustig genieten. We denken bijvoorbeeld aan een comedy-avond of een optreden van een bandje. Dat zijn we nu nog volop aan het bekijken”, zegt Cumps.

Ruim terras
Op het ruime terras is er plaats voor 190 klanten, van wie er een tachtigtal plaats kunnen nemen onder een grote stretchtent. Voor de koele avonden zijn er dit jaar ook fleecedekentjes beschikbaar, evenals gezelschapsspelletjes voor een potje gezelligheid onder familie of vrienden.

Bar Bernaar is geopend tot eind september, op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14u, in het weekend vanaf 12u. Telkens tot ongeveer middernacht.

                                 

Advertentie